Hvad skal vi med en præsident ?

En folke-politibetjent ? Jeg tillader mig at citere Shu-bi-dua og deres “Sorgenfri”, selv om jeg aldrig har fundet ud af om det er en ironisk sang, lige som “Danmark”, for man kan aldrig vide med Shubberne.

Spørgsmålet er dog relevant, hvis man skal tage demokrati-diskussionen, for hvis man vil have en præsident, hvilken præsident skal det så være ?

En præsident med magt som i USA, Rusland og Frankrig eller en kransekagefigur som i Tyskland, Italien og Israel. Som jeg ser det så vil en præsident med nogen former for magt være ens betydende med mindre demokrati fordi mere magt vil være tildelt én person. Jeg tillader mig at sætte Putin ind som en demokratisk (eller noget) valgt præsident, som er lidt et skræmme-billede på hvad jeg i hvert fald ikke ønsker i en præsident. Der er ikke noget demokratisk over Putin og Medvedev’s styre.

Vi kunne også vælge en kransekage figur som Tyskland’s præsident….ehh hvad er det nu han hedder ? Det er meget sjældent at man hører noget om den tyske præsident, men mindre han som Christian Wulff måtte afgå efter en skandale. Her er der måske et punkt hvor vi kan trumfe tyskerne ved et statsbesøg. Vi har en dronning og hun er en god dronning. Jeg har sågar hørt republikanere sige at de ville stemme på hende som præsident. Kan det så ikke være lige meget ?

Jeg kan sagtens forstå republikanernes principper om at det er forkert at blive født til en titel. Uden tvivl. Men når det så er jeg tænker over hvad det er vi får ved at afskaffe det som kan jeg ikke se hvad det er vi får. Jeg kan ikke se nogen blive lykkeligere af den grund.Jeg tror tilgengæld at mange vil synes at det hele blev lidt kedeligere uden de store begivenheder i kongehuset. Danmark vil miste en god repræsentation ved statsbesøg og en vigtig turistmagnet.

For at landet skal bestå bør der være en med krone på…. eller noget.

Steen

Author: Steen