Cykling i Los Angeles

Jeg holder meget af at cykle og noget af det mest spændende er at cykle helt andre steder end hvor man er vant til, så da jeg for nogle år siden for første gang skulle til Los Angeles havde jeg på forhånd planlagt at leje en cykel. Det er vældigt populær på strandene i Venice, hvor jeg boede og i Santa Monica, men det var ikke en “turist cykel” jeg ville have, men en rigtig racer og sådan en fandt jeg i Santa Monica, som jeg lejede i 3 dage. 
Jeg spurgte udlejeren om den bedste vej ind til Downdown. Han liggede overrasket på mig og sagde at det vidste han ikke for det er der ingen der gør.  Jeg sagde at jeg da mente at have set cykelbaner på Venice boulevard, men det mente han bestemt ikke. Det er der nu altså og ind gik det mod downtown. 

Det er ikke fordi der er noget særligt at se i downtown Los Angeles , men jeg havde fundet et par kendte “locations” jeg ville besøge blandt andet “Rydell High school” fra Grease, som i virkeligheden er Venice High School lige Venice Boulevard og så huset fra Charmed som, selv om serien foregår i San Francisco, ligger lige uden for Downtown. 

Rydell High
Venice High School, som var Rydell High I Grease
Et helt almindelig hus på en villavej, men også Søstrene Halliwell's hus i "Charmed"

Turen til downtown gik faktisk udmærket, da der var afmærket cykelbanen til lige før downtown. Turen tilbage af Beverly Boulevard var lidt mere spændende. Der er ikke meget plads og det er tydelig at bilisterne ikke er vant til cyklister. Så gik turen ad Santa Monica Boulevard mod stranden bedre, da der efter Beverly Hills er fin cykelsti. 

Highway One

Dagen efter tog jeg af highway one til Malibu og her fik jeg selskab af motions cyklister, selvom jeg hjemmefra havde læst advarsler om manglende plads til cyklister på HW1, så synes jeg det var en fornøjelse. Der var også et par gode bakker

Udsign fra HW1 mod Maliby i nord
Men, Men, Men, Men....Udsigt fra Point Dume i Malibu mod syd
Hollywood Hills

Tidligere i år var jeg så en tur i Los Angeles igen og denne gang valgte jeg at bo i Hollywood. Ikke de bedste valgt hvis man skal cykle, men der var nu ikke så galt endda. Denne gang havde jeg valgt at tage min egen Giant cykel med som bagage ved at leje en box via Airshells. De er rimelig billigt og jeg fik den med flyet den den kunne holde sig under 23 kg. 
Hvis man skal have noget modstand kan Hollywood Hills sagents give dette. Turen fra Hollywood op til Mulholland Drive drive tog lidt pusten fra mig mere end een gang. Jeg tog først turen rundt om Griffith Park og tibage langs Hollywood River, hvor der er en fin cykelsti og sågar en ret 60’er inspireret cykel cafe, hvor man kan få repareret sin cykel.

En anden dag kørte jeg igen op til Mulholland drive igen , men så den modsatte vej mod vest. Egentlig også en fin tur, men turen ned af bjerget ad Laurel Canyon Boulevard kunne jeg godt have undværet. Ikke nogen god vej at køre på og masser af trafik

Udsigt fra Hollywood Hills mod nord med filmstudierne i forgrunden
Udsigt mod nord med Angeles National Forest i baggrunden
Pasadena og Glendale

Også en tur til Pasadena og Glendale blev det til. U d af Franklin Boulevard, over Floden og så ud af Figueroa. Jeg havde håbet på at cykel helt til Angleles National Forest, men jeg syntes at det blev ved med at ligge ud i horisonten, så det må blive en anden gang.

Santa Monica Boulevard

På den sidste tur i denne omgang begyndte jeg at tvivle på om jeg overlevede. Den gik mod vest af Hollywood boulevard og så tilbage af Sunset boulevard og den er ikke god at køre på på det stykke. Masser af trafik og ingen giver plads for man ser stort set ikke cykler i det område. Det lykkedes mig at komme til Little Armenia hvor jeg vente og kørte tilbage af Hollywood Boulevard og Franklin. Los Angeles er ikke en helt umulig by at cykle i, men det afhænger meget af hvor man cykler.

Steen

Author: Steen