Cykling i Andorra

Jeg tog cyklen en tur med til et af Europas mindste lande, Andorra, sidste sommer. Planen var at prøve at cykle på nogle af de kendte strækninger der har været med i både Tour de France og Vuelta Espagna. Indtil da var de højeste “Bjerg” jeg havdebesejret Hallandsåsen mellem Skåne og Halland. Jeg havde prøvet at køre en tur i et af de andre små lande, Liechtenstein. En tur der går fra hovedstaden Vaduz op til skisports området Malbun. Den tur var med i Schweiz rundt i 2009. Jeg måttte dog erkende at jeg slet ikke var i form.
Det var jeg nu heller ikke i Andorra, men jeg havde besluttet mig for at op skulle jeg. Ved et tilfælde havde jeg booket hotel i Ordino, lige ved starten af Col d’Ordino, som skulle være med i årets Vuelta. De have lovet regn så jeg tog tidligt af sted og med lidt puste-ud pauser undervejs lykkedes de mig at nå toppen. Mit første rigtige bjerg. Turen ned gil på modsatte siden hvor jeg så kørte på hovedvejen i dalen til hovedstaden og derfra op igen til Ordino. En ualmindelig flot tur uden spor regn. 
Næste dag gik turen til den ligeså berømte Arcalis, så var målby i Tour de France 2016. Også en sej tur hvor jeg måtte puste ud undervej. Jeg mødte også nogle heste på vejen og var lidt i tvivl om hvordan de ville reagere når jeg tonsede ind igennem dem, men de tog det nu meget fint. Oppe på toppen er der en fin restaurant hvor man kan få noget at spire og drikke, samt ikke mindst WIFI. Andorra er ikke med i EU, så roaming er absolut no-go. 
Der havde jeg så lavet en ren genialitet og låst min cykel til restauranten, hvorefter jeg opdaget at mine nøgler lå på hotellet i Ordino. Nu var rådne dyr gode. Jeg spurgte i restauranten om det gik nogle busser der op, selvom jeg jo egentlig godt kendte svaret. De rådede mig til at spørge nogle om jeg måtte køre med ned, men på det tidspunkt på dagen så folk ud til at være på vej OP. Løsningen var at leje en el-mountain bike og køre ned til hotellet og hente nøgle, sætte cyklen til bilen og skynde mig op inden lejeperioden udløb. Det lykkedes fint og så fik jeg også prøvet at køre ned fra Arcalis på en tung mountainbike. Motoren var der bestemt ikke brug for.

Steen

Author: Steen